Кобека ДЗЗД е избраната фирма-изпълнител за  изграждане на Регионалната система

...
Кобека ДЗЗД е избраната фирма-изпълнител за  изграждане на Регионалната система
Коментари Харесай

Избран е изпълнител за изграждане на депото край Благоевград

„ Кобека„ ДЗЗД е определената фирма-изпълнител за  изграждане на Регионалната система за ръководство на отпадъците в село Бучино. Това заяви на конференция кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов.

Той изрази вяра, че няма да има обжалване, което да забави процеса. „ Знаете, имаше закъснение към 2 години, поради обжалване по Оценка на въздействието върху околната среда, по-късно имахме закъснение с ПУДООС. На този стадий, ПУДООС ни отпуска към 17 млн., лв., остатъкът, ще бъде провиснал с Постановление на министерски съвет, с решение на Министерство на финансите “, сподели кметът Камбитов. Той разясни, че в случай че няма обжалване, се чака до август 2018 година депото да бъде готово.

Кметът Камбитов заяви, че Община Благоевград ще би трябвало да закрие настоящето хранилище за битови боклуци край село Бучино до 31.12.2017 година  „ В момента водим договаряния с общините Разлог и Сандански. Изпратил съм мнение и до Министерство на финансите, тъй като в случай че приемем, че извозваме отпадъците в друго обитаемо място, финансовият запас би бил непостижим за всички общини в Сдружението. Идеята е страната да поеме най-малко част от финансирането.

Кметът Камбитов бе безапелационен, че без значение от всичко, няма да допусне нарастване на таксата за битови боклуци. „ Аз няма да импортирам предложение за увеличение на такса боклук. Това не е единствено наш проблем, а проблем на страната. Касае и другите общини в сдружението – Симитли, Кочериново, Бобошево и Рила. Ако не помогне страната, това значи общините да банкрутират ”, сподели още доктор Камбитов. Той показа, че е оптимист и има вяра, че ще се откри решение на казуса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР